Вентилационни системи

Вентилационните системи биват разделени в няколко направления: Вентилационни системи за жилищни и сгради и заведения; Вентилационни системи за болничния сектор; Индустриални вентилационни системи.

Тяхното изграждане и изпълнение трябва да се извършва от профилирани фирми в тази област, с достатъчен опит в инженерингът, доставка, монтаж и производство на такъв тип системи. Мега Инженеринг е специализирана в изпълнението на  вентилационни системи, а опитът и кадрови ресурс ни позволява реализирането на множество проекти при изграждането на този вид системи на жилищни сгради, комплекси от жилищни сгради, офис сгради, държавни ведомства и учреждения, както и много самостоятелни обекти и заведения.

Спрямо жилищните сгради и заведения, типът на вентилационна техника зависи изцяло от инженеринговите решения, които проектантът е заложил в конкретният проект, спрямо нуждите и изискванията на съответната сграда. В зависимост от това различните обекти се изпълняват, както с квадратни въздуховоди от поцинкована ламарина, така и от прави кръгли въздуховоди – Спиро канали – спирало навити, които позволяват и видим монтаж, като по изискване на инвеститора може да се боядисат в цвят по RAL. Този тип инсталации са особено популярни в заведения, ресторанти, нощни барове и др. Квадратните въздуховоди позволяват изпълнение на по-големи размери,което ги прави незаменими при изграждане на големи сградни вентилационни инсталации. Този тип въздуховоди са за скрит монтаж.

Мега Инженеринг доставя и монтира всякакъв тип вантилационни съоръжения, необходими за изграждането на всеки възложен индивидуален проект – вентилационни камери, климатични камери, вентилати от всякакъв тип, включително и взриво защитени, клапи, рег. елементи, филтри и всичко необходимо за изграждане на вентилационни системи от всякакъв тип с различен капацитет и параметри. Ние предлагаме и инсталираме оборудване от водещи световни производители в областта на вентилационната техника, като Olefini и Daikin, като материалите и техниката, която предлагаме е придружена със сертификати за качество и декларации за съответствие!