Стайни климатици

19 Септември 2018
By : Mega engineering
Категория : Стайни климатици

Най-масово използваните климатици, както за отопление през зимата, така и за охлаждане през лятото са т.нар. стайни климатици, представляващи сплит система от външно и вътрешно тяло, което се монтира високо до тавана.

Иновациите в сферата на климатичната техника се развиват с бързи темпове, което води до увеличаване на тяхната икономичност и бързо възвръщане на направената инвестиция. Голямото търсене на този тип климатици е продиктувано от високата им енергийна ефективност, което води до по-малки разходи за отопление в сравнение с други алтернативни източници.

Инверторните и особено хиперинверторните климатици вече имат нужда от много по-малка консумация на ел. енергия /под 1 кw./h /, за да произведат необходимото отопление или охлаждане.

Компресорите на климатиците постигат високо енергоспестяване, благодарение на високата си производителност, някои модели използват и DC PAM инвертор технология (инверторно-задвижваната система осигурява бързо затопляне след включване и по-бързо достигане на желаната температура, след това климатизатора забавя обороти и така пести енергия),  друг вид е DC-двойнороторения компресор, който осигурява високоефективна работа в широк диапазон на условия от ниска до висока скорост на въртене.

В стайните климатици са вложени и различни видове филтри, чрез които внесеният въздух в помещението е пречистен, освежен и гарантира здравословна среда за потребителите.

Видовете филтри са:

·         Филтър от титаниев апатит - улавя праха във въздуха и вредните органични вещества като бактерии, вируси и алергени, премахва и миризмите.

·         Каталитичен филтър -  неутрализира вредните вещества във въздуха.

·         Катехинов филтър – абсорбира финия прах, плесени и спори.

·         Лисозимен филтър – подсигурява катехиновия филтър и има антибактериален ефект.

·         Сребърнойонен филтър – има антибактериален ефект и предотвратява появата на микроорганизми.

·         Анионен филтър – допринася за намаляване на стреса и усилва имунната защита.

·         Фотокаталитичен филтър – има стерилизиращо и деодориращо действие.

·         Витамин C – филтър – има доказан ефект за намаляване на стрес и за усилване на имунната защита.

·         Йонизатор – освобождаването на отрицателни йони, неутрализира неприятните миризми, дима и праха и освежава въздуха.

·         Ябълков-катехинов филтър, Противоалергичен филтър и др.

 

Друго предимство на стайните климатици са ниските нива на шум (от 19dB до около 41dB) в зависимост от режима на работа.

 

Различните моделите имат и различни режими на работа:

-       „Нощен режим”.

-       „Мощен режим” (Turbo).

-       Автоматичен режим”.

-       „Режим на безшумна работа”.

-       „Режим топъл старт”.

-       „Икономичен режим”.

-       „Режим 10°C отопление”.

-       „Режим на изсушаване”.

-       ECO режим” и много др.

 

На пазара могат да се намерят климатици с различна енергийна ефективност, разнообразни функции, икономичност, надеждност, нива на шум и дизайн. Производството на водещите марки в бранша DAIKIN, MITSUBISHI HEAVY, MITSUBISHI ELECTRIC, GREE, GENERAL FUJITSU, PANASONIC, TOSHIBА, LG, BOSCH, CHIGO, HITACHI, KAISAI, NORGSTAR е насочено главно към достигане на високо-технологични стандарти, ниски разходи на енергия и опазване на околната среда.

При нас може да откриете ВАШИЯТ климатик , отговарящ на ВАШИТЕ изисквания за ефективност и дизайн, а нашите консултанти ще направят изборът Ви по- лесен.