Системи за подово отопление REHAU

19 Септември 2018
By : Mega engineering
Категория : REHAU

За REHAU:

REHAU е доставчик на цялостни системи за подово отопление и Ви предлага добре обмислени решения за всички случаи: за под, за отопление и охлаждане, за мокро или сухо изпълнение, за ново строителство или саниране.

 

Елементи за подово отопление REHAU:

 

-       РЕЛЕФНА МОНТАЖНА ПЛОЧА VARIONOVA 30-2 - Подходяща за жилищни и нежилищни сгради с полезен товар до 5 kN/m². Системата за полагане на релефна монтажна плоча Varionova предлага максимална гъвкавост с многофункционално приложение. Черното релефно фолио с положена от долната страна топло и шумоизолационна плочапредпазва изолационния слой от влага и поемане на вода от строителната замазка. От двете страни на полочите е разположен съединителен фалц с ширината на един релефен елемент. Така полагането и надеждното фиксиране на тръбите на REHAU става много по-лесно.

 

-       РЕЛЕФНА МОНТАЖНА ПЛОЧА без шумоизолация е подходяща за сгради с полезен товар до 60 kN/m². Има черно релефно фолио без положена от долната страна топло и шумоизолационна плоча, предпазва изолационния слой от влага и поемане на вода от строителната замазка.

 

И двата варианта на монтажната плоча дават много предимства – лесен монтажмного добра проходимост чрез стабилна повърхност, надеждно фиксиране на тръбите ,високо качество и безопасност на инсталацията.

 

 

-       Колекторите на REHAU се използват за разпределяне и регулиране на обемния поток при лъчисто отпление и охлаждане. Те се характеризират с висок комфорт при монтажа благодарение на възможността за свързване от две страни. Отговаря на всички строителни изисквания, изработени са от висококачествени материали и дават възможност за различни разположения чрез модулна структура. На всеки изход на подаващия колектор са монтирани дебитомери, което улеснява регулирането на инсталацията. Колекторите може да се допълват от регулиращи компоненти и различни типоразмери колекторни шкафове.

-     RAUTHERM S тръба и свързваща техника – са тръбите за отопление. Те са гъвкави, подходящи за строителни обекти, трайно уплътнени, без O-пръстен за бърза и лесна свръзка.

 

-       Гъвкавата такер система на REHAU - Специалната форма на такер скобите осигурява стабилно фиксиране на тръбите върху висококачествените такер плочи. Съобразеният с изискванията на строителната площадка такер уред предлага лесна и бърза преработка. Системата е подходяща за полагане при мокро изпълнение за под, за жилищни и нежилищни сгради.

-       Системата с носеща мрежа - с въртяща се скоба quattro е гъвкаво приложима, подходяща за саморазливна циментова замазка. Отличава се с бързо полагане и е особено подходяща за големи площи. Подходяща при мокро изпълнение на под. Може да се използва в жилищното и нежилищно строителство с високи натоварвания като индустриални площи, логистични центрове и др.

-       Системата RAUFIX шина - Индивидуално решение за различни цели на приложение, например при тежък товар, за жилищни и нежилищни обекти с високи натоварвания. Подходяща при мокро изпълнение на под.

-       Сухата система – изгражда се изключително бързо, подходяща е за саниране. Приложима  за жилищни и нежилищни сгради, за сухо изпълнение на под. Плочите за полагане са от експандиран полистирол (EPS) и фабрично каширани топлопроводими ламели от алуминий.

Предимствата на системата са: бързо полагане, малка височина, малко тегло, надеждно фиксиране на тръбите за спазване на стандартизираните разстояния за полагане, оптимално разпределение на топлината, може да се използва като лъчисто отопление на спортни подове.

-       Основна плоча TS-14 – С нея за кратко време можете да направите професионално лъчисто отопление/охлаждане. Предимствата на системата се забелязват особено при саниране поради малката й височина от само 25 мм, краткото време за изпълнение и незначителното тегло. За сухо изпълнение на под, подходяща за жилищни и нежилищни сгради. Допустими са големи концентрирани натовартания и натоварвания на повърхността, Omega- система за укрепване, надеждно фиксиране на тръбите за спазване на стандартизираните разстояния за полагане, високо качество на инсталацията.

Към системите може да се добавят и конвектори, с които да постигнете бързо отопление или охлаждане в моментите на небходимост.

 

Важно е да се знае, че ефектът от подово отопление се постига след 48 ч. работа на системата и е с продължителност до 24 часа след изключване на системата.

 

Ние от Мега Електроникс можем да Ви помогнем с правилния подбор и инсталация на цялата система с продуктите на Rehau!